2006-05-18

Knowledge Network for MOSS 2007

Att bygga personliga nätverk är viktigt, eller hur? Nätverkar du tillräckligt mycket på jobbet? Nu händer det spännande saker på den här fronten. Microsoft kommer med en modul för att nyttja Social Networking inom ett företag. Social networks har ju funnits ett tag på webben; Sixdegrees (r.i.p) var en av de första, och idag är till exempel linkedin.com en populär site för att underhålla och utnyttja sina professionella nätverk. Nu kommer alltså en liknande modul till MOSS 2007, med syfte att användas internt i företaget: Knowledge Network for Microsoft Office SharePoint Server 2007.

Målet är att ge individer i en organisation förmågan att i varje situation hitta och få kontakt med rätt person, dvs den person som har rätt kunskap. Det är viktigare att dokumentera var kunskapen finns än att försöka dokumentera själva kunskapen.


Exempel på den utökade användarprofilen (bild från Microsoft).

Knowledge Network (KN) är en teknik för att utvinna, dokumentera och visualisera relationer (first and seconde degrees contacts), vilket resulterar i en "karta" över vem som känner vem, och vem som kan vad. Detta utnyttjas sedan i sökmotorn och profilerna i SharePoint: "Social Distance: 2 Degrees" eller "Find People Who Know This Person". Dessutom försöker KN skapa automatiska användarprofiler för att upptäcka relationer och annan kunskap som inte är dokumenterad. Lyckligtvis krävs det att den enskilde användaren godkänner profilen innan den används i KN/SharePoint.

Teamet för KN har en nystartad blogg: Microsoft Knowledge Network Team Blog.

För en tvåminuters demo av KN, ta en titt på Bill Gates keynote från CEO Summit. Vid tiden 25 min demonsteras Knowledge Network. Spola tillbaks ett par minuter så får du se nya SharePoint Search, också ballt.

Technorati tags: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home