2007-11-05

Visual Studio 2008 och .Net 3.5 släpps i slutet på November

En kort rapport från TechEd Developer 2007:

Under keynoten tillkännagav S. Somasegar, chef över MS Developer Division,att Visual Studio 2008 och .Net Framework 3.5 kommer att släppas till MSDN-prenumeranter i slutet på november. Tidigare har ju februari 2008 nämnts, så detta var ju en trevlig överraskning. Fortfarande gäller februari för "marketing launch", tillsammans med Windows Server 2008 och SQL Serverr 2008.

En av de större nyheterna i VS 2008 är Multi-targeting vilket innebär att man för ett VS 2008-projekt kan välja om man vill använda .Net 2.0, .Net 3.0 eller .Net 3.5 (de versioner som använder CLR 2.0). Uppgradering – eller nedgradering för den delen – görs genom att ändra ett värde i en drop down i projektets inställningar, vilket ändrar en property i projektets MSBuild-fil. Visual Studio lämnar all kod orörd, så det verkar ganska safe att upp-/nedgradera. En no-brainer, säger Microsoft.

En annan spaning är att det är väldigt mycket snack om LINQ – Language-integrated query – enklast förklarat som klasser och funktioner för att arbeta med query expressions direkt i kompilerad kod. LINQ är också en del av .Net Framework 3.5, så det är hög tid att bestämma sig för vad man tycker om det där, åtminstone på ett filosofiskt plan. Hur som helst verkar det här för att stanna, att döma av mängden LINQ-föreläsningar här på TechEd.

Technorati tags: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home